Δίκτυο Τεχνικής Υποστήριξης

Τεχνικός Υπολογιστών στο χώρο σας

laptop
top

Αρχικη > Aνακτηση δεδομενων > Ανακτηση δεδομενων απο κινητο τηλεφωνο

Ανάκτηση αρχείων απο Κινητά Τηλέφωνα

top
Ανάκτηση δεδομένων απο κινητό - data recovery from mobile

Έχασα τα αρχεία απο το κινητό μου τηλέφωνο ! Σβήστηκαν τα δεδομένα μου ! Δεν λειτουργεί η κάρτα μνήμης του κινητού !

Χρειάζεστε ανάκτηση δεδομένων απο κάρτα SIM ή απο τη μνήμη του κινητού σας ;

Η εξαγωγή των δεδομένων απο ένα κινητό τηλέφωνο είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Προσοχή όμως να μην προβείτε σε ενέργειες που θα επιβαρύνουν τη διαδικασία ανάκτησης αρχείων. Στην σελίδα αυτή μπορείτε να δείτε και ενδεικτικές τιμές ανάκτησης δεδομένων.

Έχασα τα αρχεία μου ! Το κινητό μου δεν λειτουργεί

Ηρεμήστε και μην κάνετε απολύτως τίποτα, απλά καλέστε μας. Μην προβείτε σε καμμία ενέργεια αν δεν έρθετε σε επαφή με κάποιον ειδικό. Λανθασμένες ενέργειες όταν υπάρχει προβληματικη πρόσβαση στην κάρτα SIM, μπορούν να οδηγήσουν σε μόνιμη και μη αναστρέψιμη απώλεια των δεδομένων.

Η ανάκτηση δεδομένων και η ανάκτηση των αρχείων απαιτεί μια ακολουθία συγκεκριμένων ενεργειών αναλόγως του προβλήματος που αντιμετωπίζει η κάρτα SIM, η data card ή η εσωτερική μνήμη του κινητού τηλεφώνου.

Διαδικασία και Κόστος Ανάκτησης Δεδομένων απο κινητό

Η εταιρία Texnikoi.com δεν αποστέλλει τα μέσα αποθήκευσης στο εξωτερικό. Η ανάκτηση γίνεται στα εργαστήρια μας, απο συνεργάτες της εταιρίας μας και για το λόγο αυτό το κόστος ανάκτησης δεδομένων διατηρείται στα χαμηλότερα επίπεδα της αγοράς.

Εκτίμηση Κόστους ανάκτησης απο κινητό τηλέφωνο.

 • Αν δεν απαιτηθεί hardware επέμβαση στο κινητό για την ανάκτηση των δεδομένων, δηλαδή γίνει λογική ανάκτηση δεδομένων, τότε το κόστος κυμαίνεται απο 100€ - 200€.
 • Αν απαιτηθεί hardware επέμβαση στην συσκευή του τηλεφώνου αλλά δεν χρειαστούν επιπλέον ανταλλακτικά, για την ανάκτηση των αρχείων του, τότε το κόστος της ανάκτησης εκτιμάται περίπου στα 200€ - 400€.
 • Αν απαιτηθεί hardware επέμβαση αλλά και παραγγελία ανταλλακτικών για την ανάκτηση των δεδομένων του κινητού τηλεφώνου, τότε το τελικό ποσό υπερβαίνει τα 400€, ενώ ο πελάτης ενημερώνεται για το κόστος των επιπλέον ανταλλακτικών που θα απαιτηθούν για την διαδικασία και το προκαταβάλει.

Οι παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ ενώ αποτελούν μια ενδεικτική εκτίμηση του κόστους και δεν είναι δεσμευτικές.

Δυστυχώς επειδή η διαδικασία διάγνωσης του προβλήματος σας είναι αρκετά δύσκολη διαδικασία, δεν μπορεί να σας δωθεί τιμή ανάκτησης δεδομένων τηλεφωνικά. Θα πρέπε ιτο κινητό τηλέφωνο ή η κάρτα να έρθει στο εργαστήριο μας για να μπορέσουμε να σας δώσουμε εκτίμηση τιμής για ανάκτηση δεδομένων.

Κατα την εξέταση του κινητού ο πελάτης χρεώνεται με 20€ (ελάχιστη χρέωση Service) εφ' όσον δεν αποδεχτεί την οικονομική προσφορά για την ανάκτηση των δεδομένων.

Διαδικασία που ακολουθείται στην Ανάκτηση Δεδομένων

Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται για το Data Recovery και η οποία τηρείται αυστηρά απο κάθε αξιόπιστη εταιρία ανάκτησης δεδομένων και είναι η εξής:

1

Ο πελάτης προσκομίζει στα γραφεία μας, ή αποστέλλει με Courrier το μέσον που επιθυμεί να γίνει ανάκτηση δεδομένων.

2

Ενημερώνεται ο πελάτης για το ποσοστό που είναι ανακτησιμο, χωρίς όμως να έχουμε πλήρη εικόνα των αρχείων.

3

Στέλνουμε μια φόρμα στον πελάτη, η οποία πρέπει να υπογραφτεί και να επιστραφεί με Fax στην εταιρία μας. Στη φόρμα ο πελάτης υπογράφει οτι αποδέχεται τη διαδικασία ανάκτησης. Επίσης υπογράφει ότι μετά την ανάκτηση έχει τις ακόλουθες δύο επιλογές και μετά το μέσον μπορεί και να καταστραφεί.

4

Παραλαμβάνει μια λίστα με e-mail που περιέχει όλα τα αρχεία που μπόρεσαν να ανακτηθούν

5

Ο πελάτης μετά την παραλαβή της λίστας πληρώνει στο ακέραιο την τιμή που υπέγραψε ή πληρώνει τα έξοδα μεταφοράς και επιστρέφει σε αυτόν το μέσον αποθήκευσης.

Υπάρχουν εξαιρέσεις στην παραπάνω διαδικασία ;

Σε περίπτωση που το μέσον έχει υποστεί πολύ σοβαρό πρόβλημα και έχει υποστεί βλάβη στο εσωτερικό του chip , όπου στην ουσία βρίσκονται τα δεδομένα, τότε η αποστολή λίστας αρχείων στον πελάτη δεν είναι εφικτή και για να προχωρήσει η ανάκτηση δεδομένων χρειάζεται να προμηθευτούμε ανταλλακτικά για να μπορέσουμε έστω να επιχειρήσουμε να διαβάσουμε τα δεδομένα της εσωτερικής μνήμης του κινητού ή της κάρτας. Σε τέτοιες περιπτώσεις αρκετές εταιρίες σας αναφέρουν οτι το μέσον σας είναι μη ανακτίσημο, ενώ υπάρχει λύση.

Σε τέτοια περίπτωση η διαδικασία ανάκτησης αλλάζει και απαιτούνται τα εξής :

Αφού βρεθούν τα υλικά που χρειάζονται, αποστέλλεται στον πελάτη ένα τιμολόγιο το οποίο αναφέρει το κόστος των ανταλλακτικών που απαιτούνται για την απόπειρα της ανάκτησης και το τελικό κόστος της ανάκτησης δεδομένων, εφ' όσον ο πελάτης πάρει τα αρχεία που επιθυμεί.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια προκαταβολή που ανέρχεται στο 30% του τελικού ποσού της ανάκτησης. Το ρίσκο της ανάκτησης το αναλαμβάνει ο πελάτης καθώς και πάλι με νέα ανταλλακτικά δεν εξασφαλίζεται η ανάκτηση των αρχείων με βεβαιότητα, αλλά υπάρχει ποσοστό πάνω απο 95% να είναι επιτυχημένη.

Αφού εξοφληθεί η προκαταβολή, τότε σε περίπτωση που διαβαστεί το μέσον, αποστέλλεται λίστα με τα αρχεία και εφ' όσον ο πελάτης αποδεχτεί την συνολική χρέωση του αποστέλλονται τα αρχεία μετά απο την επιτυχημένη ανάκτηση.

Η εταιρία Texnikoi.com είναι απο τις λίγες εταιρίες στην Ελλάδα που διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να προχωρήσει σε ανάκτηση δεδομένων ακόμα και απο μέσα όπου άλλες εταιρίες αναφέρουν ώς "Μή ανακτίσημα" διότι δεν έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και ανταλλακτικά.

Ασφάλεια και Εχεμύθια στην ανάκτηση αρχείων

Στην εταιρία μας η Ασφάλεια των δεδομένων σας, αλλά και η εχεμύθια είναι βασικά χαρακτηριστικά της εταιρίας μας.

Κατα την διάγνωση του προβληματικού μέσου, η εταιρία μας στέλνει στον πελάτη ένα ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο ο πελάτης ενημερώνεται για το κόστος, δεσμεύεται για την αποπληρωμή του, ενώ η εταιρία υπογράφει οτι εξασφαλίζει τον πελάτη απο οποιαδήποτε χρήση ή διαρροή των δεδομένων του.

Η ανάκτιση των δεδομένων γίνεται απο υπολογιστές οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Τα δεδομένα σας φυλάσσονται για 7 ημέρες, μέχρι να βεβαιωθούμε οτι τα έχετε λάβει ασφαλώς και μετά αυτομάτως διαγράφονται απο τον προσωρινά φυλασσόμενο χώρο τους με ειδικά εργαλεία (Wipe Tools) που δεν επιτρέπουν την ανάκτηση τους.

Απο κινητά τηλέφωνα έχουν ανακτηθεί άκρως προσωπικές φωτογραφίες, έγγραφα και video για τα οποία έχει τηρηθεί απόλυτη εχεμύθια.

Απο τι μέσα μπορούν να ανακτηθούν τα δεδομένα ;

Στην εταιρία μας μπορούμε να κάνουμε ανάκτηση

 • απο την εσωτερική μνήμη του κινητού τηλεφώνου
 • απο την κάρτα SIM
 • απο Data Cards όλων των τύπων
 • απο δισκεττες και απο Iomega ZIP drivers
 • απο CD Rom - DVD όλων των ειδών
 • SD
 • SmartMedia
 • xD Media
 • microSD

Τι ελπίδες έχω να ανακτηθούν τα δεδομένα μου ;

Οι περιπτώσεις ολοκληρωτικής ανάκτησης αρχείων αγγίζουν το 85% των μέσων που παραλαμβάνουμε, ποσοστό το οποίο είναι αρκετά ενθαρρυντικό.

Πιο συγκεκριμένα, στο 93% των περιπτώσεων μπορεί να ανακτηθεί ένα ποσοστό του σκληρού δίσκου ενώ σε ένα ποσοστό 7% παραλαμβάνουμε σκληρούς δίσκους στους οποίος δεν μπορούμε να ανακτήσουμε τίποτα λόγω σοβαρού προβλήματος ή λίω του ότι έχουν επιχειρήσει άλλες εταιρίες με αποτέλεσμα να καταστρέψουν τον δίσκο.

Πόσο χρόνο θα πάρει η ανάκτηση δεδομένων ;

Η πρώτη διάγνωση ανάκτησης δεδομένων καθώς και η εκτίμηση του κόστους εξαρτάται χρονικά απο το φόρτο εργασίας του τμήματος ανάκτησης δεδομένων της εταιρίας μας. Μια μέση χρονική εκτίμηση για τη διάγνωση είναι περίπου στις 3 εργάσιμες ημέρες.

Ο χρόνος ανάκτησης δεδομένων εξαρτάται απο την βλάβη του μέσου που θα παραλάβουμε. Συνήθως ο χρόνος ανάκτησης των περισσότερων εργασιών κυμαίνεται περίπου σε 7-15 εργάσιμες ημέρες. Σε σπάνιες περιπτώσεις όπου έχουμε σοβαρή ζημιά στο μέσο, η εταιρία μας θα χρειαστεί να παραγγείλει ανταλλακτικά απο το εξωτερικό και ενδεχομένως να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να προχωρήσει η διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος που καταναλώνει το προσωπικό μας για την ανάκτηση των δεδομένων σας, είναι προς όφελος του τελικού πελάτη καθώς η εταιρία ενδιαφέρεται να φέρει εις πέρας μια επιτυχημένη επαναφορά των αρχείων σας.

Μπορώ να πληρώσω σε δόσεις με πιστωτική κάρτα ;

πληρωμή με πιστωτική κάρταΗ εταιρία μας κατανοώντας την δυσκολία αρκετών ιδιωτών να αποπληρώσουν τα υψηλά κόστη της ανάκτησης των δεδομένων τους, παρέχει τη δυνατότητα εξόφλησης μέσω πιστωτικής κάρτας. Αποδεκτές είναι όλες οι γνωστές πιστωτικές κάρτες ή χρεωστικές κάρτες της αγοράς.

Αποστολή μέσου για διάγνωση και ανάκτηση

Μπορείτε να προσκομίσετε το σκληρό δίσκο ή το μαγνητικό σας μέσο στα γραφεία της εταιρίας μας ή να αποστείλετε με Courrier το μέσο στα γραφεία μας.

Σε περίπτωση που θα γίνει αποστολή με Courrier, το κόστος της αποστολής το επιβαρύνει τον πελάτη ενώ θα πρέπει επίσης να επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό μας κέντρο για να λάβει πληροφορίες για τη συσκευασία. Η εταιρία μας δεν φέρει καμμία ευθύνη για οποιαδήποτε βλάβη ή απώλεια προκληθεί απο την εταιρία Courrier στο μέσον του πελάτη.

Κάθε μέσον που θα προσκομίζεται στα γραφεία μας, θα πρέπει να συνοδεύεται απο εκτυπωμένη, συμπληρωμενη και υπογεγραμμένη την παρακάτω φόρμα :

Μεταπώληση υπηρεσιών ανάκτησης δεδομένων

Για εσάς που έχετε κατάστημα πληροφορικής, επικοινωνήστε μαζί μας για την ενημέρωση σας στην μεταπώληση των υπηρεσιών ανάκτησης δεδομένων. Παρέχουμε ανώνυμες φόρμες για να μπορείτε να προσθέσετε το λογότυπο της εταιρίας σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Τηλεφωνικός Αριθμός με αστική χρέωση πανελλαδικά

Άλλες Υπηρεσίες

box
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων Τιμοκατάλογος Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης
Τρόποι Πληρωμής


Facebook Αξιολόγηση Υπηρεσιών εταιρίας texnikoi.com