Δίκτυο Τεχνικής Υποστήριξης

Τεχνικός Υπολογιστών στο χώρο σας

laptop
top

Αρχικη > Ανανακτηση Δεδομενων > Ανακτηση δεδομενων απο USB flash & Memory

Ανάκτηση δεδομένων απο USB ή Memory Stick

top
Ανάκτηση Δεδομένων & Αρχείων - Ανακτηση δεδομενων - data recovery

Έχασα τα αρχεία απο το USB flash disk ! Δεν λειτουργεί καθόλου ή δεν βλέπει το partition το σύστημα σας! Διαγράψατε κατα λάθος τα δεδομένα σας απο το usb stick σας ;

Η επιδιόρθωση του USB Stick είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Προσοχή όμως να μην προβείτε σε ενέργειες που θα επιβαρύνουν τη διαδικασία ανάκτησης αρχείων. Στην σελίδα αυτή μπορείτε να δείτε και ενδεικτικές τιμές ανάκτησης δεδομένων απο USB / Memory Card.

Αν ενδιαφέρεστε για ανάκτηση δεδομένων απο κινητό τηλέφωνο μεταβείτε στην ενότητα Ανακτηση Δεδομενων απο κινητα

Το USB δεν λειτουργεί ! Η κάρτα μνήμης είναι άδεια !

Ηρεμήστε και μην κάνετε απολύτως τίποτα, απλά καλέστε μας. Μην προβείτε σε καμμία ενέργεια αν δεν έρθετε σε επαφή με κάποιον ειδικό. Λανθασμένες ενέργειες όταν υπάρχει πρόβλημα στο chip ή στον microcontroler, μπορούν να οδηγήσουν σε μόνιμη και μη αναστρέψιμη απώλεια των δεδομένων.

Η ανάκτηση δεδομένων απο USB και η ανάκτηση αρχείων απο κάρτα μνήμης (memory card) απαιτεί μια ακολουθία συγκεκριμένων ενεργειών αναλόγως του προβλήματος που αντιμετωπίζει το αποθηκευτικό σας μέσον.

Βλέπω το δίσκο στα Windows αλλά όχι τα αρχεία !

Το πιθανότερο πρόβλημα σε μια τέτοια περίπτωση είναι η φυσική φθορά σε κάποιο chip μέσα στο USB Stick σας ή στην memory card. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει ο δίσκος να φτάσει το συντομότερο δυνατό στην εταιρία μας για ανακτηση αρχειων και να τον λειτουργήσετε όσο το δυνατόν λιγότερο ώστε να γίνει με μεγαλύτερη επιτυχία η ανακτηση αρχειων.

Διαδικασία και Κόστος Ανάκτησης Δεδομένων

Η εταιρία Texnikoi.com δεν αποστέλλει τα μέσα αποθήκευσης στο εξωτερικό. Η ανάκτηση γίνεται στα εργαστήρια μας, απο συνεργάτες της εταιρίας μας και για το λόγο αυτό το κόστος ανάκτησης δεδομένων διατηρείται στα χαμηλότερα επίπεδα της αγοράς.

Οι βλάβες των μέσων τα οποία προσκομίζονται στην εταιρία μας, μπορούν για λόγους πληροφόρησης του πελάτη, να χωριστούν στα παρακάτω στάδια. Όσο πιο υψηλό είναι το στάδιο, τόσο πιο σοβαρή είναι η βλάβη και ανάλογα ανεβαίνει και το κόστος.

Ένας πρόχειρος τιμοκατάλογος ανάκτησης δεδομένων βρίσκεται παρακάτω :

 • Στάδιο 1 : Λογικό Πρόβλημα (Logical problem) το οποίο προέκυψε απο κατα λάθος διαγραφή, κατα λάθος format ή άλλο κακό χειρισμό του χρήστη (κόστος μέχρι 50€-150€)
 • Στάδιο 2 : Προβλήματα στο ηλεκτρονικό κύκλωμα του USB Flash Drive ή της κάρτας μνήμης. Συνήθως παρουσιάζεται όταν το αποθηκευτικό μέσον δεν τροφοδοτείται καθόλου, δεν αναγνωρίζεται καθόλου απο τον Η/Υ ή ζητάει επανειλημμενα διαμόρφωση χωρίς αποτέλεσμα. Απαιτείται επέμβαση στο ηλεκτρονικό κύκλωμα, ενδεχομένως εύρεση ανταλλακτικού Microcontroler ή αποκωδικοποίηση του NAND Chip. (Κόστος άνω των 150-250€). Η αποκωδικοποίηση του NAND chip είναι μια πάρα πολύ χρονοβόρα διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει και εβδομάδες για την σωστή παραλαβή των αρχείων και γίνεται καθαρά με ανθρώπινη ενασχόληση. Η εταιρία texnikoi.com είναι απο τις λίγες εταιρίες που ασχολείται με τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις.

- Οι παραπάνω τιμές δεν είναι δεσμευτικές και περιλαμβάνουν 23% ΦΠΑ

Στην περίπτωση του Σταδίου 2 της ανάκτησης απαιτείται πολλές φορές εύρεση κατάλληλων ανταλλακτικών ή αποκωδικοποίηση του κεντρικού ολοκληρωμένου της αποθήκευσης. Οι διαδικασίες αυτές είναι αρκετά χρονοβόρες για το τεχνικό μας τμήμα και απαιτούν αρκετές εργατώρες οι οποίες δεν μπορούν να εκτιμηθούν εξ' αρχής. Μερικές φορές το κόστος μπορεί να ξεφύγει αρκετά απο τις ενδεικτικές τιμές, όμως ο πελάτης ενημερώνεται προτού υπάρξει οποιαδήποτε χρέωση.

Κάποιες φορές κατα την αποκωδικοποίηση του κεντρικού chip αποθήκευσης είναι πιθανόν να μην μπορεί να ανακτηθεί η δομή και τα ονόματα των αρχείων αλλά μόνο το περιεχόμενο τους.

Στο Στάδιο 2 δεν επιστρέφεται το μέσον αποθήκευσης στον πελάτη μετά την ανάκτηση καθώς αυτό είναι μή λειτουργικό.

Διαδικασία που ακολουθείται στην Ανάκτηση Δεδομένων

Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται για το Data Recovery και η οποία τηρείται αυστηρά απο κάθε αξιόπιστη εταιρία ανάκτησης δεδομένων και είναι η εξής:

1

Ο πελάτης προσκομίζει στα γραφεία μας, ή αποστέλλει με Courrier το μέσον που επιθυμεί να γίνει ανάκτηση δεδομένων.

2

Ενημερώνεται ο πελάτης για το ποσοστό του μέσου που είναι ανακτησιμο.

 

3

Στέλνουμε μια φόρμα στον πελάτη, η οποία πρέπει να υπογραφτεί και να επιστραφεί με Fax στην εταιρία μας. Στη φόρμα ο πελάτης υπογράφει οτι αποδέχεται τη διαδικασία ανάκτησης. Επίσης υπογράφει ότι μετά την ανάκτηση έχει τις ακόλουθες δύο επιλογές και μετά το μέσον μπορεί και να καταστραφεί.

4

Παραλαμβάνει μια λίστα με e-mail που περιέχει όλα τα αρχεία που μπόρεσαν να ανακτηθούν

5

Ο πελάτης μετά την παραλαβή της λίστας πληρώνει στο ακέραιο την τιμή που υπέγραψε ή πληρώνει τα έξοδα μεταφοράς και επιστρέφει σε αυτόν το μέσον αποθήκευσης.

Η εταιρία Texnikoi.com είναι απο τις λίγες εταιρίες στην Ελλάδα που διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να προχωρήσει σε ανάκτηση δεδομένων ακόμα και απο μέσα όπου άλλες εταιρίες αναφέρουν ώς "Μή ανακτίσημα" διότι δεν έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και ανταλλακτικά.

Ασφάλεια και Εχεμύθια στην ανάκτηση αρχείων

Στην εταιρία μας η Ασφάλεια των δεδομένων σας, αλλά και η εχεμύθια είναι βασικά χαρακτηριστικά της εταιρίας μας.

Κατα την διάγνωση του προβληματικού μέσου, η εταιρία μας στέλνει στον πελάτη ένα ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο ο πελάτης ενημερώνεται για το κόστος, δεσμεύεται για την αποπληρωμή του, ενώ η εταιρία υπογράφει οτι εξασφαλίζει τον πελάτη απο οποιαδήποτε χρήση ή διαρροή των δεδομένων του.

Η ανάκτιση των δεδομένων γίνεται απο υπολογιστές οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Τα δεδομένα σας φυλάσσονται για 2 ημέρες, μέχρι να βεβαιωθούμε οτι τα έχετε λάβει ασφαλώς και μετά αυτομάτως διαγράφονται απο τον προσωρινά φυλασσόμενο χώρο τους με ειδικά εργαλεία (Wipe Tools) που δεν επιτρέπουν την ανάκτηση τους.

Απο τι μέσα μπορούν να ανακτηθούν τα δεδομένα ;

Στα εργαστήρια μας γίνεται

 • ανάκτηση δεδομένων απο USB
 • ανάκτηση απο USB Stick
 • ανάκτηση δεδομένων απο USB Pendrive
 • ανάκτηση δεδομένων απο memory card
 • ανάκτηση δεδομένων απο memmory stick
 • ανάκτηση δεδομένων απο Compact Flash
 • απο Compaq Flash
 • ανάκτηση δεδομένων απο M2
 • ανάκτηση δεδομένων απο SD HC

Τι ελπίδες έχω να ανακτηθούν τα δεδομένα μου ;

Οι περιπτώσεις ολοκληρωτικής ανάκτησης αρχείων αγγίζουν το 85% των μέσων που παραλαμβάνουμε, ποσοστό το οποίο είναι αρκετά ενθαρρυντικό.

Πιο συγκεκριμένα, στο 93% των περιπτώσεων μπορεί να ανακτηθεί ένα ποσοστό του σκληρού δίσκου ενώ σε ένα ποσοστό 7% παραλαμβάνουμε σκληρούς δίσκους στους οποίος δεν μπορούμε να ανακτήσουμε τίποτα λόγω σοβαρού προβλήματος ή λίω του ότι έχουν επιχειρήσει άλλες εταιρίες με αποτέλεσμα να καταστρέψουν τον δίσκο.

Πότε υπάρχει αδυναμία στην ανάκτηση αρχείων ;

Στις περισσότερες περιπτώσει η ανάκτηση των αρχείων είναι εφικτή, όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου δυστυχώς δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι παρακάτω :

 • Αν έχουν γραφτεί αρχεία πάνω στα δεδομένα που επιθυμείτε να ανακτήσετε. Στην περίπτωση αυτή, δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να ανακτήσει τα αρχεία σας. Δεν ισχύει το ίδιο όμως αν έχει γίνει format του δίσκου ακόμα και ανω της μιας φοράς (στην περίπτωση αυτή δεν γράφονται νέα αρχεία στο δίσκο και μπορούμε να κάνουμε πλήρη ανάκτιση).
 • Αν έχει γίνει ανασυγκρότηση του μέσου
 • Αν έχει γίνει Low Level Format (εξειδικευμένη διαδικασία)
 • Αν έχει κατασταφεί το βασικό chip αποθήκευσης (κομμένα pins ή έκθεση σε υπερβολική θερμοκρασία)

Πόσο χρόνο θα πάρει η ανάκτηση δεδομένων ;

Η πρώτη διάγνωση ανάκτησης δεδομένων καθώς και η εκτίμηση του κόστους εξαρτάται χρονικά απο το φόρτο εργασίας του τμήματος ανάκτησης δεδομένων της εταιρίας μας. Μια μέση χρονική εκτίμηση για τη διάγνωση είναι περίπου στις 4-5 εργάσιμες ημέρες.

Ο χρόνος ανάκτησης δεδομένων εξαρτάται απο την βλάβη του ηλετρονικού μέσπυ που θα παραλάβουμε. Συνήθως ο χρόνος ανάκτησης των περισσότερων εργασιών κυμαίνεται περίπου σε 3-15 εργάσιμες ημέρες. Σε σπάνιες περιπτώσεις όπου έχουμε σοβαρή ζημιά στο ηλεκτρονικό μέσο, η εταιρία μας θα χρειαστεί να παραγγείλει ανταλλακτικά απο το εξωτερικό και ενδεχομένως να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να προχωρήσει η διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος που καταναλώνει το προσωπικό μας για την ανάκτηση των δεδομένων σας, είναι προς όφελος του τελικού πελάτη καθώς η εταιρία ενδιαφέρεται να φέρει εις πέρας μια επιτυχημένη επαναφορά των αρχείων σας.

Αν απαιτείται άμεση ανάκτηση δεδομένων τότε υπάρχουν 2 προγράμματα :

Fast Mode : ανάκτηση μέσα σε 7 ημέρες (50% επιβάρυνση της τελικής τιμής)

Express Mode : ανάκτηση μέσα σε 1-2 ημέρες (100% επιβάρυνση της τελικής τιμής)

Μπορώ να πληρώσω σε δόσεις με πιστωτική κάρτα ;

πληρωμή με πιστωτική κάρταΗ εταιρία μας κατανοώντας την δυσκολία αρκετών ιδιωτών να αποπληρώσουν τα υψηλά κόστη της ανάκτησης των δεδομένων τους, παρέχει τη δυνατότητα εξόφλησης μέσω πιστωτικής κάρτας. Αποδεκτές είναι όλες οι γνωστές πιστωτικές κάρτες ή χρεωστικές κάρτες της αγοράς.

Αποστολή μέσου για διάγνωση και ανάκτηση

Μπορείτε να προσκομίσετε το αποθηκευτικό σας μέσον στα γραφεία της εταιρίας μας ή να αποστείλετε με Courrier το μέσο στα γραφεία μας.

Σε περίπτωση που θα γίνει αποστολή με Courrier, το κόστος της αποστολής το επιβαρύνει τον πελάτη ενώ θα πρέπει επίσης να επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό μας κέντρο για να λάβει πληροφορίες για τη συσκευασία. Η εταιρία μας δεν φέρει καμμία ευθύνη για οποιαδήποτε βλάβη ή απώλεια προκληθεί απο την εταιρία Courrier στο μέσον του πελάτη.

Μεταπώληση υπηρεσιών ανάκτησης δεδομένων

Για εσάς που έχετε κατάστημα πληροφορικής, επικοινωνήστε μαζί μας για την ενημέρωση σας στην μεταπώληση των υπηρεσιών ανάκτησης δεδομένων. Παρέχουμε ανώνυμες φόρμες για να μπορείτε να προσθέσετε το λογότυπο της εταιρίας σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Τηλεφωνικός Αριθμός με αστική χρέωση πανελλαδικά

Άλλες Υπηρεσίες

box
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων Τιμοκατάλογος Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης
Τρόποι Πληρωμής


Facebook Αξιολόγηση Υπηρεσιών εταιρίας texnikoi.com