Δίκτυο Τεχνικής Υποστήριξης

Τεχνικός Υπολογιστών στο χώρο σας

laptop
top

Αρχικη > Τεχνικη Υποστηριξη > Τεχνικοσ στο σπιτι > Εγκατασταση Δικτυου

Εγκατάσταση ασύρματου η ενσύρματου δικτύου

top
Τοπικό Δίκτυο - Local Area Netork

Υπάρχουν αρκετές εργασίες στο σπίτι οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν πιο εύκολες με την εγκατάσταση ενός τοπικού δικτύου υπολογιστών. Διαμοιρασμός του Internet, εύκολη ανταλλαγή αρχείων, διαμοιραζόμενοι εκτυπωτές, δυνατότητα διαδικτυακών παιχνιδιών και άλλα πολλά. Ένα δίκτυο μπορεί να είναι ασύρματο ή ενσύρματο.

Εγκατάσταση τοπικού δικτύου στο σπίτι

Το ενσύρματο τοπικό δίκτυο χρειάζεται την προμήθεια ενός Hub, αν το Router του Internet δεν μας δίνει την δυνατότητα να συνδέσουμε πάνω απο έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Επίσης χρειάζεται η κατασκευή και η τοποθέτηση καλωδίων (συνήθως τύπου RJ45). Ώς πιο ακριβή λύση υπάρχει και η δυνατότητα δικτύωσης του σπιτιού μας μέσω του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος με ειδικές συσκευές. Ο τεχνικός υπολογιστών, έρχεται στο χώρο σας και αφού δεί τις απαιτήσεις σας προχωράει στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και εγκατάσταση αυτού.

Εγκατάσταση Ασύρματου Δικτύου

Wireless Network Router - Ασύρματο RouterΑρκετά διαδεδομένη στις μέρες μας είναι η χρήση ασύρματου δικτύου για το σπίτι. Είναι λίγο πιο πολύπλοκη όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας των δεδομένων σας, αλλά απαιτή την πιο δημοφιλή λύση. Ο τεχνικός μας έρχεται στο χώρο σας, κάνει την απαραίτητη συζήτηση και προχωράει στην προμήθεια του απαραίτητου ασύρματου Router (αν δεν υπάρχει).

Αν έχετε ήδη ένα δίκτυο και υπάρχουν προβλήματα ασύρματου δικτύου, σε κάποιον σταθερό ή φορητό υπολογιστή, τότε ο τεχνικός μας προχωράει σε διάγνωση του προβλήματος (που συνήθως είναι θέμα ρυθμίσεων) και σε επίλυση αυτού, ώστε να έχετε συνεχώς σωστή σύνδεση μεταξύ των σημείων πρόσβασης.

Wifi security - Ασφάλεια WIFIΗ ασφάλεια ασύρματου δικτύου είναι ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα στις μέρες μας. Μπορεί να λειτουργεί με μειωμένη ταχύτητα το δίκτυο σας διότι κάποιος γείτονας το χρησιμοποιεί χωρίς τη δική σας έγκριση. Αυτό επιλύεται εύκολα απο τον τεχνικό μας αφού μπορεί να επισκεφτεί το χώρο σας και να ασφαλίσει το ασύρματο δίκτυο σας απο τυχόν ανεπιθύμητους που έχουν πρόσβαση. Η ασφάλεια του δικτύου σας γίνεται με κλείδωμα δικτύου WEP, WPA, WPA2 ή με κλείδωμα των MAC addresses των σημείων που επιθυμείτε η δεν επιθυμείτε να έχουν πρόσβαση.

Για προβλήματα σύνδεσης ADSL ή για εγκατάσταση ADSL σύνδεσης μπορείτε να δείτε τη σχετική ενότητα στο Site μας.

Ώρες Εργασίας Τεχνικού

  • Επιδιόρθωση προβλημάτων δικτύου : 1-2 ώρες περίπου
  • Εγκατάσταση ενσύρματου δικτύου : 3-4 ώρες ανάλογα τα σημεία
  • Ρύθμιση ασύρματου δικτύου : 1-2 ώρες περίπου ανάλογα τα σημεία
  • Ασφάλεια ασύρματου δικτύου : περίπου 1 ώρα

Ανάλογα με τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, τις υποδομές που υπάρχουν αλλά και τις απαιτήσεις του χρήστη ο τεχνικός μπορεί να χρειαστεί περισσότερες ή λιγότερες ώρες. Δείτε τον τιμοκατάλογο για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τη χρέωση τεχνικού στο χώρο σας.

Τηλεφωνικός Αριθμός με αστική χρέωση πανελλαδικά

Άλλες Υπηρεσίες

box
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων Τιμοκατάλογος Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης
Τρόποι Πληρωμής


Facebook Αξιολόγηση Υπηρεσιών εταιρίας texnikoi.com